Nasza filozofia

{jcomments off}Kochamy dobre jedzenie i jakościowe wino, a kompletnie wariujemy na punkcie udanych kompozycji winno-kulinarnych. Wariacja skłoniła nas do założenia strony. Dobieramy tu wina do potraw i opisujemy połączenia, które sprawiają nam przyjemność. Skupiamy się na produktach lokalnych, jakościowych i własnoręcznie wytwarzanych. Składników poszukujemy na targowiskach i u zaprzyjaźnionych właścicieli małych sklepików, a win u importerów stawiających na jakościowe produkty... Na ile możemy, korzystamy z wyrobów regionalnych, chociaż zdajemy sobie sprawę że nie zawsze jest taka możliwość (np. krewetki). Czerpiemy garściami z kuchni polskiej i proponujemy połączenia zgodne z kalendarzem. Uważamy, że każda pora roku daje swoje dobrodziejstwa, które należy wykorzystać w kuchni. Naszym zdaniem, potrawy z odpowiednio dobranym winem powinny stworzyć ucztę znakomitą, do której dążymy. Mamy nadzieję, że nasza filozofia jest zbieżna z Waszą i będziecie regularnymi czytelnikami artykułów udostępnianych na niniejszej stronie.

Pozdrawiamy - Iga i Maciej

Partnerzy